2015. augusztus 2., vasárnap

II. rész - 8. fejezet (Egy új barátság kezdete)

II. rész
Feltépett sebek


8. fejezet

Egy új barátság kezdete

Napjaink Szöulját a zsúfolásig megtelt utcákon munkába rohanó emberek, a közlekedési szabályokra fittyet hányó autók és a város zajai töltik meg élettel. Mialatt a reggeli napsugarak bátortalan kísérletet tesznek a különböző cégek főhadiszállását jelentő monumentális épületek megvilágítására, borús esőfelhők kezdenek el gyülekezni a város felett, sajátos szürkeségbe borítva a várost. A lassacskán egyre felerősödő szél által hajtott felhők hamarosan a napsütésre vágyakozók utolsó reményét is elvették a csapadékmentes időjárástól, és pár pillanat múlva már óriási cseppekben szakadni kezdett az eső.
Taeyeon a munkahelyére tartott éppen, mikor az épphogy kinyitott esernyőjét egy erősebb széllökés szinte kicsavarta kezéből, teljesen kifordítva az ernyő bordáit, felfelé álló tölcsért képezve az áthuzatból. Az esernyő teljesen megadta magát, nem engedett a lány erőtlen próbálkozásainak, így Tae pillanatok alatt bőrig ázott, pedig már csak néhány méterre volt a LeeTech irodaépületétől, ahol dolgozott.

Ahogy belépett az irodaházba, csuromvizes gallérját nyakába húzva igyekezett minél előbb a lifthez érni, miközben egyik kezében táskáját, másikban pedig a használhatatlanná vált esernyőjét szorongatta. Tekintetét a földre szegezve próbálta elkerülni a többi ott dolgozó pillantásait, akik azonban ügyet sem vetettek a bőrig ázott lányra. Amikor megnyomta a lifthívót, a megszokott hangjelzés kíséretében azonnal ki is nyílt a liftajtó. „Mára úgy tűnik, ellőttem a szerencsémet” – gondolta Taeyeon, és beszállt a felvonóba. Örömmel nyugtázta, hogy senki más nem volt odabenn, és rögtön meg is nyomta a legfelső szintre utaztató gombot. Mielőtt azonban bezáródott volna az ajtó, valaki hirtelen ott termett, és kezeivel megakadályozta, hogy elinduljon a lift felfelé. Tae ekkor felpillantott, és meglátta, hogy Jiyeon volt az, aki beszállt mellé. Jiyeon az elmúlt tíz évben csinos, vonzó nővé cseperedett, és Onew titkárnőjeként dolgozott már évek óta. Nagyjából egyszerre kerültek a LeeTech vállalathoz Taeyeonnal, aki egykoron szintén adminisztratív tevékenységet folytatott, azonban mára már marketing menedzseri feladatokat látott el.
– Úgy látom, mióta megkaptad az új pozíciódat, már nem jársz be időre dolgozni. Attól, hogy Onew kivételezik veled, nem kellene rossz példát mutatnod a többieknek! – szúrta oda sértődött hangon a néhány aktát cipelő Jiyeon a tetőtől talpig vizes Taeyeonnak, aki csúnyán köhögni kezdett.
– Tegnap éjjelig dolgoztam a kiemelt projekten, és kicsit elaludtam – mentegetőzött Tae szinte fuldokolva, bár nem tartozott elszámolással a főnök titkárnőjének.
– Ráadásul hogy nézel ki? Csurom vizes vagy, mintha a kútból húztak volna elő! – mondta Jiyeon mintha meg sem hallotta volna Tae válaszát.

A felvonó éles hangon jelezte, hogy megérkeztek a céljukhoz, a legfelső szintre, ahol Onew elnök irodája is volt. Habár az egész épület a legmodernebb és a legújabb trendnek megfelelő berendezésekkel volt felszerelve, az „elnöki szinten”, ahogy a dolgozók nevezték egymás között, hi-tech elektronikai eszközök és ultramodern bútorzat fogadta az ide látogatókat. Tae és Jiyeon már megszokta a látványt, de annak, aki először jár itt, biztosan tátva marad a szája a lenyűgöző gazdagságtól. Jiyeon elfoglalta a helyét a recepción, Tae viszont a központi szobából nyíló egyik irodába lépett be. Az irodában három asztal volt, de eddig Taeyeonnak csak egyetlen szobatársa volt, egy Seohyun nevezetű lány.
Taeyeon arcán még mindig látható volt a tíz évvel ezelőtti robbanás nyomán megmaradt heg, és gyermekének elvesztése, valamint az a tudat, hogy többé nem lesz lehetősége szülni, meglehetősen visszahúzódóvá tette. Talán egyetlen dolgozó volt, aki még nála is csendesebb és mások számára jelentéktelen volt, az pedig Seohyun. Seo minden reggel elsőként érkezett munkába, és utolsóként távozott onnan. Még Tae-vel is keveset beszélt, másokkal viszont még annyit sem. Jiyeon kifejezetten nem kedvelte egyik lányt sem, de talán Seohyun volt az, aki a leginkább ellenszenves volt számára. Szürke egérnek hívta, amikor kevésbé akart bántóan szólni hozzá, de igazság szerint nagyon találó elnevezés volt Seohyun számára. Ő volt az, aki az Onew által csapatépítés címszó alatt elrendelt kötelezően közösen töltött ebédszünet alatt az észrevétlenségbe merülve falatozott, soha egyetlen témához sem szólt hozzá, de a többiek sem törődtek vele igazán. Taeyeont kedvelte, igaz, ez mindössze abban mutatkozott meg, hogy vele váltott néhány szót alkalomadtán valami semleges témáról, például az időjárásról. Amint Seo meglátta a még mindig vizes Tae-t, ezért is szólította meg.
– Esik az eső? – kérdezte bátortalanul halkan.
– Igen, az előbb kezdett rá. Jaj, míg el nem felejtem! Hoztam neked valamit! – kapott észbe Taeyeon, és elővett a zsebéből egy kissé nedves, zsinórszerű valamit, majd Seohyun kezébe adta.
– Kamsahamnida! – köszönte meg zavarában Seo, de hirtelenjében fogalma sem volt, mire való a váratlan ajándék.
– Ez egy olyan madzag, amit a szemüveged szárára erősíthetsz, és így a nyakadba akasztva hordhatod a szemüveged! Megfigyeltem, hogy csak gépeléshez használod, és amikor leteszed, állandóan keresgélned kell. Mostantól mindig ott lehet a nyakadban, így arra gondoltam, ez hasznos ajándék lenne a számodra! – mosolygott Tae, és közben ráerősítette a madzagot Seo szemüvegére.
– Ez nagyon szép! Hozzám még senki sem volt ilyen kedves, nem is tudom, mit kell ilyenkor mondani... De milyen alkalomból kaptam? – igazította meg a copfban összekötött haját Seohyun, és hálás tekintettel Tae-re nézett.
– Szerintem a hasznos ajándékokhoz nem szükséges alkalom. Örülök, hogy tetszik, használd egészséggel! – mosolyogta Taeyeon, és végre levetette kabátját, és felakasztotta száradni.

Taeyeon alig helyezkedett el az asztalánál, ahol káosznak tűnő rendetlenségben hevertek szanaszét a papírok, Jiyeon rontott be kopogás nélkül az irodába, de megállt az ajtóban. A két lány már hozzászokott Jiyeon stílusához, így meg sem lepődtek azon, hogy úgy közlekedik fel s alá, mintha ő lenne a cég tulajdonosa.
– Még nincs itt? Arról volt szó, hogy ma reggel fog kezdeni az új lány... – bosszankodott Jiyeon, mire Tae és Seo előbb egymásra, majd mindketten a titkárnőre néztek.
– Milyen új lány? – bökte ki végül Tae.
– Nem is tudtok róla? Nekem tegnap szólt Onew elnök, hogy új szobatársat kaptok! – hangoztatta gúnyos dicsekvéssel Jiyeon.
– Akkor elpakolok az asztaláról – kelt fel a helyéről Seohyun, és a harmadik íróasztalon lévő papírokat kezdte el rendezgetni.
– Helyes, pakold csak el! Heh, kíváncsi leszek, az új lány hogy fog kijönni veletek, ebben az irodában rosszabb a hangulat, mint egy apácazárda elkülönített szobájában! – nézett körül Jiyeon, majd kiment az irodából és határozottan becsukta maga mögött az ajtót.

Néhány perc múlva Tae és Seo kopogást hallottak, majd egy tetőtől talpig pink színű ruhába öltöztetett, mosolygós lány lépett be az ajtón. Hosszú hajában masnis fejpánt, ruháját szívecskék borították mindenütt.
– Sziasztok! A nevem Tiffany, de szólítsatok csak Fany-nak! Úgy örülök csajszik, hogy együtt fogunk dolgozni! Szeretném, ha mi hárman lennénk a legjobb barinők a világon! Mit szóltok hozzá? – mutatkozott be az új lány, akinek még a szemei is mosolyogtak, és áradt belőlük a vidámság és az életigenlés. Tae és Seo újfent egymásra néztek, majd üdvözölték a jövevényt.

– Szia! Taeyeon vagyok, ő pedig itt Seohyun. Örülünk, hogy megismerhetünk téged! – válaszolta Tae, mire Tiffany örömében tapsolni kezdett, és plüssállataival elfoglalta az üresen lévő íróasztalt.

8 megjegyzés:

  1. Olyan jól eltalálod mindig a karaktereket. :D Tiffanyn jót nevettem. Remélem csempész egy kis vidámságot a lányok életébe, mert Tae és Seo is elég meggyötörtek. Kíváncsi vagyok Seohyun háttértörténetére is, hogy miért ilyen szótlan. De a legjobban az érdekel, hogy mi lett a Bam haneul tagokkal. :o
    Várom a folytatást ^^
    (Amúgy Konda Niki voltam.xd)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Niki! ^^
      Seohyun és Tiffany a The Sound of Love-ban is fontos szereplő volt, ebből a történetből sem hiányozhatnak (bár mindketten más szerepet kaptak, mint abban :) ).
      Tiffany ebben a történetben is felforgatja majd Tae és Seo életét, csak más (jobb ;) ) értelemben. ^^
      A Bam haneul tagok sorsára is hamarosan fény derül majd! ;)
      Köszönöm a hozzászólást! ^^

      Törlés
  2. Huh wow :D Nem számítottam arra, hogy Taeyeon Onew cégénél fog dolgozni, bár azt sejtettem, hogy segíteni fog neki. Az is meglepett, hogy Taeyeon ilyen magas pozícióban van, ahhoz képest, hogy tíz évvel ezelőtt hol volt, igen szépen összeszedte magát - mármint ami a munkát illeti. A magánéletére kíváncsi vagyok :D
    Seohyun.... érdekes, hogy ilyen kis "szürke egér" típusú a karaktere, vagy legalábbis a TSOL-ban lévő szerepéhez képest ez teljesen más. Annak ellenére, hogy ilyen kis visszahúzódó, nekem szimpatikus - egyelőre. :D Sajnos nálad nem bízom meg egyik karakterben sem xD
    És az új lány, Tiffany... najó, ez az a típusú ember, akiktől én frászt kapok. Nem utálom őket, csak az ilyen rózsaszín, plüssös, vidám vagyok, jár a szám folyton típusú lányokat nem bírom. Nagyon irritálóak. De az biztos, hogy fel fogja dobni a hangulatot az irodában :D
    Jiyeon meg.... heh, továbbra sem kedvelem és pont. Ezen azt hiszem, nincs mit magyarázni. Egy beképzelt lány, semmi több. :D De kellenek ilyen szereplők is, akiket utálni kell. :D
    Várom a folytatást^^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyelőre még nem volt szó mindenről Taeyeonnal kapcsolatban, ami vele történt tíz év alatt (így a magánéletéről sem ;) ), de ami késik, nem múlik! :D
      Seoyhun szerepe valóban teljesen más (lesz), mint a TSOL-ban volt, annak csak örülök, ha ez már most kiderült. ^^ Tudom, írói gonoszkodásom nem ismer határokat, és nem véletlenül "nem bízol meg" egyik karakteremben sem. xD
      Tiffany szintén más szerepet kapott tőlem, mint a korábbi történetemben, és nagyon jól látod, ő ezúttal egy "tipikus" "jajjdecukiéspinkenlátomavilágot csajszi vagyok"-karakter. :) Neki is meglesz a maga szerepe a későbbiekben, a történetben nagy szükség lesz az ő karakterére! ;)
      Jiyeon... khm... már tíz évvel ezelőtt is látszottak az alaptulajdonságai, amelyek az idő múlásával csak erősödtek. Viszont, mint a szereplőim általában, ő is összetett jellem, bár inkább a negatív pólus dominál az ő esetében, ez tény. xD
      Köszi a kommentet! :)

      Törlés
  3. Szia! :)

    Mondhatni a történet eleje óta ezt vártam a legjobban, hogy elkezdődjön a mostani élet, amiben már a szereplőink felnőtt énjével találkozunk és elkezdődnek az igazi izgalmak :3

    Tae karaktere most valahogy nekem sokkal élettel telibbnek, valóságosabbnak tűnt... Hogy is mondjam, jobban éreztem őt, mint eddig. Bár a korábbiakban sem volt gyerekes, de most igazi nőies, felnőttes beütése volt nekem itt, igaz hogy még nem kaphattunk belőle csak egy falatkát :P
    Vele kapcsolatban rengeteg kérdésem merült fel, nyilvánvaló, hogy nem felejtette el a robbanás előtti életét, hiszen a kisbabájára emlékezett, de akkor miért nem kereste meg Siwonékat? Most mit gondol róluk? Szereti még? Vagy esetleg azt gondolja, hogy a fiú keze is benne lehet abban, amit Yoona vele tett? Nagyon sok minden rejtve van még előttünk, én pedig már majd' meghalok, hogy megtudhassam őket!! ><
    Volt egy olyan tippem, hogy Onew mellett fog elhelyezkedni, így egyáltalán nem ért váratlanul, hogy a cégénél dolgozik, ami szerintem jó is ^^ Kíváncsi vagyok a főnök idősebb karakterére, bár biztosan most is kedvelni fogom majd :3

    A Jiyeonos részt némiképp izgatottan olvastam el, aztán pár perccel később mikor hozzászólt Taehez a liftben... Komolyan, őt nem lehet kidobni a legfelső emeletről? :c Értem én, hogy kellenek rossz karakterek is bele, de esküszöm ez a lány még idegesítőbb, mint anno Yoona volt o.o Onew hogy tudja őt elviselni? xD

    Seohyun karaktere is érdekes, szokás szerint azt mondanám, hogy sosem baj, ha valaki ilyen csendes és visszahúzódó, de... Nem ebben a történetben, meg már a valóságban is tapasztaltam, hogy nem feltétlenül hasznos egy ilyen csendes gyilkos típus, aki sosem szól, de mindig mindent megfigyel. Alapjáraton szimpatikus volt itt, de lehet ez csak egy álca, és a későbbiekben Tae ellen fog fordulni... Hm, vagy ne kombináljak ennyire? :P
    Tiffany a kedvencem, így örültem, hogy felbukkant, kissé érdekes karaktere lett neki, de szerintem abszolút illik rá, természetesen ez is gyanút keltett bennem, viszont remélem csak én vagyok túl paranoiás :D

    Remélem Siwonék életébe is betekintést kaphatunk hamarosan, van egy olyan rossz érzésem, hogy ő jelenleg Yoonával van együtt, amit nagyon nem szeretnék :( Na meg Zelo! Ő akkor most Krystallal maradt? oo Aish, túl sok megválaszolatlan kérdés... te kinyírsz minket, esküszöm :') Persze jó értelemben :3
    Várom a folytatást! ^^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! :)

      Az igazat megvallva már én is vártam, hogy elkezdhessem írni a jelen történéseit, hiszen tulajdonképpen itt kezdődik maga a történet. Túl vagyunk a főszereplők bemutatásán (talán a Sunbae-t leszámítva ;) ), innentől fog kibontakozni a sztori...
      Adok magamnak egy "vállon veregetést", amiatt, amit Taeyeonról írtál! :3 Az oka ennek, hogy sikerült leszűrnöd már egy ilyen rövid jelenetből, Tae fiatalkori és jelenlegi énjének kontrasztját. ^^ Minden ember sokat változik 16-17 éves és 26-27 éves kora között, nincs ez másként a mi szereplőinkkel sem. Az "alaptulajdonságaik" megmaradnak, de a velük történt események, közrehatások alakítják ki a "végleges" személyiségüket, és ami Tae-vel történt, elég komoly dolog ahhoz, hogy mély nyomot hagyjon benne. Később még természetesen több dolog ki fog derülni róla, de a lényeget megfogtad! ;) (Jah, és persze, a kérdéseidre meg fogod kapni a választ előbb-utóbb! ;) )

      Jiyeonnal kapcsolatban is azt tudom mondani, hogy egy olyan karakternek szántam, aki bár nem tett semmi rosszat, mégis ellenszenvet vált ki a legtöbb olvasóból. Ez a kettősség egyeseknél szimpátiát vált ki, másoknál pedig határozott utálatot. :) (Túl fontos szereplő lesz ahhoz, hogy már most "kihajítsd" a legfelső emeletről! :D ).

      Seohyun és Tiffany kapcsán még korai lenne bármi konkrétumot is elárulnom, de mindenesetre örülök, hogy sikerült elképzelned őket ebben a szerepükben! :)

      Siwonról és a többiekről természetesen hamarosan lesz szó, csakúgy mint Zelóról... ^^ Bizony, a gonosz író több szálon futtatja a történetet, és egyre több kérdést ültet az olvasók fejébe! :D
      Bízom benne, hogy továbbra is tetszeni fog majd a történet, és nagyon köszönöm a véleményt! ^^

      Törlés
  4. Végre!! :D Már nagyon vártam, hogy a jelenbe érjünk, és végre itt is vagyunk :3
    Tae magánéletére én is nagyon kíváncsi vagyok, arra is, hogy miért nem kereste a Bam haneult, de erre csak azt tudom elképzelni, hogy valóban azt hiszi, Siwon keze is benne volt a 10 évvel ezelőtti balesetben. Ami igazán érdekel, hogy Zelot miért nem kereste, vagy ha mégis kereste, hogy nem tudta megtalálni..O.o Bár a fiú szerintem Krystallal van még mindig, és Siwon több,mint valószínű Yoonaval...:/
    Jiyeon bár negatív szereplő, mégsem utálom annyira (még :D).
    Seo furcsa, annyi biztos. Biztosan történt vele valami, amiért ilyen nagyon visszahúzódó lett.
    Tiffany pedig az a típus, akiktől falra mászok ugyan, a két lány életébe tökéletes. Legalább feldobja a nyomott hangulatot, és összehozza a lányokat,.legalábbis én eddig ezt vettem észre :D
    Nagyon várom a folytatást, kérlek siess vele :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D Neked is azt tudom mondani, hogy én is nagyon vártam már, hogy megírjam az előzményeket! :)
      Tae magánéletének bemutatását szándékosan hagytam későbbre, de ami késik, nem múlik! ;) A tíz év alatt sok minden történt, amit még nem olvashattál, de meg fogod tudni, ha kitartóan olvasod majd a sztorit, hogy miért nincs Tae-vel Siwon, a banda, vagy épp Zelo. :)
      Jiyeon valóban negatív szereplő, bár kifejezetten nem tett semmi rosszat, csak van egyfajta, a legtöbb ember számára kiállhatatlan stílusa. :) A legtöbb olvasóm, aki írt véleményt eddig, nem kedveli őt, amire valljuk be, adtam okot. :D De ez a szép abban, hogy az ember fia ficit ír, mert minden olvasó más szemszögből látja a dolgokat, és a szereplőket. Ezért is vagyok nagyon-nagyon hálás a véleményekért, mert ettől tudom azt, hogy miként tudom még izgalmasabbá és jobbá csiszolni az irományomat! :)
      Seo és Tiffany kapcsán nem árulhatok el túl sokat, de abban igazad van, hogy egy olyan személyiség, mint Fany, ezer százalék, hogy felforgatja Tae és Seo eddigi "nyugodt" kis irodai életét! ;)
      Köszönöm szépen a véleményed, igyekezni fogok a folytatással! ^^

      Törlés