2015. május 3., vasárnap

I. rész - 1. fejezet (A leányanya)

I. rész
Tíz évvel ezelőtt


1. fejezet

A leányanya


Tíz évvel ezelőtt Incshon kikötője merőben más képet mutatott a mainál. Korea egyik legnagyobb tengeri kikötővárosa akkoriban számos hajléktalannak, illetve bandákba tömörülő suhancnak nyújtott menedéket. A használaton kívüli, ramaty állapotban lévő raktárépületeket egy-egy ilyen fiatalokból álló, általában öt-hattagú banda használta amolyan főhadiszállásként, ahol az éppen következő betörést tervelték ki, s később a zsákmányt is itt rejtették el. A rendőrség olykor razziát tartott a környéken, de idővel mindig visszatértek a nagyrészt árvaházban vagy sanyarú sorsú családban nevelkedett fiatalok, akiknek nem volt máshová hazamenniük.

A kikötő melletti konténerek és a part menti raktárhelyiségek falait teljesen átjárta a mindenütt terjengő halbűz, és az állandó erős szél által halomba épített szemét savanykásan rothadó szaga. A halászok által kifogott halak és a hátrahagyott hulladékok a feketefarkú sirályok számára valóságos kincsesbányát nyújtottak, szinte nem volt olyan napszak, mikor ne találkozhattunk volna néhány tucat madárral a kikötőben a munkások legnagyobb elővigyázatossága ellenére.

A kora reggeli napsugarak épphogy megvilágították az egyik raktárépület kosztól beszürkült keskeny ablakát, melynek a párkányán landolt az egyik magára maradt sirály, és kíváncsian bekukucskált az ablak egyetlen átlátszó részén. Az ablak mögött, a raktárépület belsejében a tizenhat éves Taeyeon épp a mosdóban, a lehajtott WC-fedélen ücsörögve, izgatottan várta a terhességi tesztje eredményét.
− Mi lesz már? – mondta ki hangosan, amire gondolt. Idegességében előre-hátra ingott, az ülőke fedele csak azért nem mozgósodott ki, mert csontsoványra fogyott teste alig jelentett terhelést neki. Az éles szemű megfigyelők azonban észrevehették, hogy a lány hasa egy leheletnyit jobban észrevehető, mint ahogyan az arányos lenne testének többi részéhez. A teszttel bizonyosságot akart szerezni, hogy például a váratlan rosszullétei, a furcsán megváltozott és némileg megnövekedett étvágya nem véletlenül alakultak ki az utóbbi időben.

Az eredményre mindössze pár percet kellett várni, azonban Tae szemei előtt azonban ezalatt lepergett eddigi élete. Igyekezett magában felidézni szülei arcát, akiket egy gyárban történt balesetben veszített el néhány évvel ezelőtt. Soha nem fogja elfelejteni azt a napot, amikor utoljára látta őket. Aznap reggel édesanyjával összevesztek azon, hogy akkor is neki kellett Zelot, a nála hét évvel fiatalabb öccsét óvodába kísérnie. Akárhogy erőlködött, képtelen volt felidézni szülei arcát, de az utolsó mondat, amit édesanyjának mondott, örökre a szívébe égett: „Nincs szükségem rád!”

− Anya... bárcsak itt lennél most velem... – sírta el magát Taeyeon, miközben a tesztet a szívéhez szorította. Ekkor valaki kopogni kezdett a mosdó ajtaján.
− Ki van benn? Shindong, ha te ülsz benn már egy órája, inkább ki se gyere, mert nem teszed zsebre, amit tőlem kapsz! Mások is szeretnének WC-re menni! – kiabálta egy fiatal női hang. Taeyeon szemei ösztönösen felcsillantak a hang hallatán, letette a tesztet a mosdókagylóra, majd kinyitotta a belülről bezárt ajtót.
− Yoona! – fogta meg a lány karját, és szinte szó szerint berántotta a mellékhelyiségbe – Úgy örülök neki, hogy itt vagy! – nézett segélykérő tekintettel a meglepett, nagyjából vele egyidős lányra.
− Mit is mondjak, Unnie... ez kedves – nevetett Yoona – Viszont én most egyedül szeretnék lenni, ha nem bánod! – kacagta el magát, és kiszabadította magát Tae kezéből.
− Megtennél nekem valamit? Megnéznéd ezt? Nekem nincs hozzá bátorságom.... – mondta Taeyeon, és mielőtt választ kaphatott volna, a mosdókagylón lévő tesztre mutatott.

A lány azonnal megértette, miről van szó, majd meglepett tekintettel nézett hol a tesztre, hol Taeyeonra. Pár másodpercnyi hatásszünetet követően szólalt csak meg, némi idegességgel a hangjában:
− Unnie... te vagy a legjobb barátnőm, és jót akarok neked. Csak nem gondolod, hogy ha pozitív lesz az eredmény, megtarthatod a gyereket?
Taeyeon nem szólt semmit, amiből Yoona sejtette a választ, ezért inkább a kíváncsiságától hajtva megnézte az eredményt.
− Figyelj, én nem tudom, hogy ez hogy működik... mit kell néznem? – kérdezte Yoona tanácstalanul.
− Az útmutató szerint akkor pozitív, ha két csíkot látsz rajta. Nos? – türelmetlenkedett Tae, de Yoona nem válaszolt, ezért ő is odalépett hozzá, hogy megbizonyosodjon az eredményről.
− Unnie... terhes vagy! – suttogta Yoona alig hallhatóan, miközben arcára ijedtség ült ki.
− Ez biztos? – vette szemügyre Taeyeon is, de kétségkívül ezt mutatta a teszt eredménye.

Tae már többször elképzelte, hogyan fog viselkedni, és mit fog érezni, ha kiderül, hogy gyermeket vár. Képzeletben látta magát örömében ujjongani, bánatában sírni, és döbbenten maga elé bámulva aggódni. Most, hogy immár valósággá vált a dolog, a legelső gondolata a boldogság volt. Kezeit alig észrevehetően kidudorodó pocakjára tette, és mosolygott.
− Kisbabám lesz! – suttogta a boldogságtól könnyes szemekkel Taeyeon – Azonnal elmondom Siwonnak! – mondta, majd már nyitotta is volna ki az ajtót, hogy megossza szerelmével a csodálatos hírt, de akkor Yoona megfogta a karját.
− Várj! Szerintem majd csak a mai akció után mondd el neki! – mondta kérlelő pillantásokkal Yoona.
− De miért? – kérdezett vissza Tae – Hiszen neki is joga van tudni, ő az apja...
− Először is, gondold végig... Ide akarsz gyereket szülni? – tárta szét karjait Yoona – Napról napra élünk ezen a trágya helyen, ráadásul még ott van az öcséd is!
− Nekem is eszembe jutott, amit mondasz, de én akkor is meg akarom szülni a gyereket! – válaszolta halálosan komolyan Taeyeon – Szerintem Siwon sem akarja majd másképpen!
− Jól van, én csak azt mondom, hogy gondold át, és várd meg a ma esti balhét, és csak utána áruld el Siwonnak. Rendben? Ez lesz az eddigi legkomolyabb betörésünk, és mindenki éppen eléggé ideges miatta.
Taeyeon a kezdeti örömmámortól egyszerre visszacsöppent a valóságba, és elfogadta Yoona érveit.
− Rendben van, egyelőre akkor maradjon köztünk a dolog! Majd ha túlleszünk rajta, nyugodtabb körülmények közt elmondom neki. Köszönöm, hogy itt vagy nekem! – hálálkodott Tae, majd magára hagyta Yoonát a mosdóban.

Yoona arca, ahogy magára maradt, egyszerre fájdalmasan szomorúvá változott, és tekintetét ide-oda kapkodva a sírás kerülgette. A mosdókagyló előtt lévő, halvány repedésekkel tarkított tükör elé lépett, és ahogy meglátta tükörképét, hosszú másodpercekig némán bámulta magát, miközben Taeyeon és Siwon születendő gyereke járt az eszében. Egyszer csak megpillantotta a tesztet, amit a kezébe vett, majd gondolataiba merülve nézegetni kezdte.
− Siwon... így foglak végleg elveszíteni téged? – mondta alig hallhatóan, és a sírástól még kevésbé érthetően. Yoona felnézett, és ismét meglátta magát a tükörben, ahogy a tesztet szorongatja. Szíve szaporábban vert, mint eddig, légzése felgyorsult, majd kezeit ökölbe szorította, és karját lendítve az ablak felé hajította a tesztet, miközben elkiáltotta magát:
− Nem!

Amikor a teszt műanyagja az ablakhoz koppant, nyomban széttört, és elijesztette az idáig a párkányon megpihenő sirályt, aki az egyre erősebb napsugarakkal szárnyra kelve hagyta maga mögött a környéket.

8 megjegyzés:

  1. Hű ez nem semmi Yoona reakciója a hírre. Szerintem én is igy reagáltam volna ahogy ő. Nagyon tetszik ez történet is alig várom a következő részt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, hogy elolvastad, és a kommentet is! :)

      Törlés
  2. Wow! Hát ez marha jól kezdődik *-* Komolyan, annyira szeretem, ahogyan írsz *-* Olyan jó a megfogalmazásod, annyira bele tudom élni magam az adott helyzetbe, és ez az egész olyan, mintha egy filmet néznék *-*
    Taeyeon pedig terhes, aminek tökre örülök, de... miért érzem azt, hogy itt nem lesz minden okés? Főleg Yoona reakcióját látva és ugye amint azt már tudjuk, Yoona szerelmes Siwonba. o.O hát ez már most baromira izgalmas *-*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Először is köszönöm szépen, nagyon jólesik a kedves dicséret! ^^ (Amikor írom, én magam is úgy képzelem el, mintha egy doramát vagy filmet néznék, ezért is örülök nagyon, hogy sikerül átadni ezt az érzést az írásommal :) )
      Bizony, Tae gyermeket vár, de bizony, nem is én lennék, ha egy ilyen dolognak ne lenne jelentősége! ;)
      Nagyon köszönöm a véleményt, örülök, ha izgalmasra sikeredett, bár igazából majd az I. rész végén fog beindulni a valódi történet, addig "csak" felvezetésről van szó! :)

      Törlés
  3. Szia!
    Először is el kell, hogy mondjam, mennyire tetszik az írásstílusod! Élvezhetően, nem kapkodva, de nem is túl ragozva írod le a jeleneteket, ami a legjobb, amit egy író tehet. Ráadásul teljesen magam elé tudom képzelni a szituációkat, szóval ezért már plusz pont jár:3 Egyébként nagyon tetszik ez a részek fejezetekre bontása dolog, ötletesen kitaláltad :)
    A történet már elsőre felkeltette az érdeklődésemet, hiszen élek-halok az ilyen stílusú dolgokért, szeretek ilyen sztorikat olvasni, s az, hogy az egyik kedvenc lánybandám van főszerepben, még csak tetézte a dolgokat. Az alapötlet maga is nagyon érdekes, ezért nagyon örültem, mikor láttam, hogy olvashatom már az első részt :)
    A lányok közül nekem Tiffany a személyes kedvencem, ezért remélem ő is helyet kap majd a színes szereplőgárda soraiban:3 Általában nem szeretem, ha sok bandából pakolnak emberek egy történetben, de szerintem ez nálad még határon belül van, és mindegyik idolt imádom, szóval nem probléma :)
    Az első fejezetet én sajnos túlságosan is rövidnek találtam, ami azért sem rossz, mivel ez az első rész első fejezete, mondhatni bevezető féleség, amit sikerült izgalmasra és érdekfeszítőre megírnod! Annyira látszik Taeyeonon és Yoonán, hogy még úgymond gyerekek. Legalábbis a szavaikból, gesztusaikból ez jött le nekem, valamilyen szinten érzékelhető, hogy milyen világban élnek, és hogy már a korukhoz képest felnőttebbeknek kell lenniük, mégis van egy különleges, megmagyarázhatatlan hangulata ennek az egésznek :)
    Kíváncsi vagyok a továbbiakban mit fogsz kihozni ebből a történetből, remélem, hogy azt is megírod, hogy Siwon hogyan reagált erre az egész baba dologra, és hogy Yoona milyen gonoszságokat tervez annak érdekében, hogy megszerezhesse magának a legjobb barátnője párját. Amit igen szemét dolognak tartok tőle, hiszen oké, hogy szerelmes, de ha egyszer Siwon a barátnőjével van? Ha én lennék ilyen helyzetben, akkor biztos nem ártanék a barátnőmnek, de hát ezért történet a történet, a drámák pedig feldobják :D
    Azt pedig muszáj még leírnom, hogy rettentően örülök annak, hogy végre nem csak lányoktól/nőktől olvashatok fanfictiont! Jó látni, hogy van olyan férfi akit érdekel ennek az egész KPOPnak a világa és nem fél az ötleteit papírra vetni, s ezeket megosztani velünk! :)
    Várom a következő fejezetet! *-*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! :)
      Először is... wow! Nagyon megörültem, hogy ilyen szép hosszú véleményt kaptam Tőled, az meg csak hab volt a tortán, hogy iszonyúan jólesett, amiket írtál benne, köszönöm szépen! :3
      Sablonosnak hangzik, de tényleg nem az, mikor azt mondom, örülök annak is, hogy sikerült úgy megírnom ezt a - valóban rövid xd - fejezetet, hogy átadjam a látványvilágot, a két szereplővel kapcsolatban pedig valóban érzékelni lehet, hogy tényleg tizenéves lányokról van szó, akik nem számíthatnak, csak egymásra egy olyan helyzetben, amikor valóban hamarabb felnőtté kell, hogy váljanak, mint időszerű volna, de legbelül még gyerekek...
      A részekre-fejezetekre osztást részben kényszerűségből választottam, mert az előzmények korábban játszódnak, amelyek nagyon fontosak lesznek abban, hogy a későbbiekben az olvasó megértse a történéseket. Annak külön örülök, hogy ez is tetszik :)
      Bevallom, kicsit féltem attól, hogy mennyire lesz "ínyére" az olvasóknak a sztori kezdete, amely a későbbiekben - terveim és reményeim szerint - csak izgalmasabb, fordulatokban gazdag és érzelemdús lesz. Boldog vagyok, hogy felkeltette az érdeklődésed (és a többiekét is :) ), ígérem, igyekszem kellemes perceket okozni Nektek, olvasóknak a történetemmel! :)
      A facebook-oldalon egy albumba szedve láthatod, kik fognak majd szerepet kapni (elárulom, Tiffany is benne lesz! ;) ). Ha jól tudom, olvastad (legalábbis valameddig xd) az első többrészes ficimet (The Sound of Love), a szereplőgárda válogatása ahhoz hasonló elvek mentén történt, vagyis az SNSD-SuJu tagok főszereplésével, beiktatva néhány "külsőst" is, egészül ki majd a szereplőgárda.. :)
      A továbbiakról egyelőre óvatosan kell fogalmazzak, hogy ne spoilerezzek, de azt elárulhatom, hogy - ha ismered a stílusomat, mondhatni természetesen - lesz félreértés, gonoszság, emberi esendőség, dráma, szerelem és feszültséget oldó nevetés is! :) Yoona háttértörténetéről is derülnek még ki dolgok a későbbiekben, ha nem is egyetérteni vagy elfogadni, de talán megérteni lehet majd, hogy miért ragaszkodik Siwonhoz, bár a későbbi tetteit (ha lesznek :P ;) ) ezek sem igazolhatják....
      Végül pedig köszönöm, hogy férfi íróként is az olvasók (így a Te) "látókörödbe kerülhettem, mint fici-író, borzasztóan örülök a visszajelzéseknek, mert - ahogy utaltál is rá - általában lányoktól olvashatunk ficiket, és nehéz dolgom van visszajelzések hiányában, hogy mennyire "kelendő" az irományom. :D
      Köszönöm még egyszer a kommentet, igyekszem a folytatással! ;)

      Törlés
  4. Ismét sikerült megfognod ezzel a kezdő fejezettel. :-) Az utcai bandák témája mostanában elég sok irományban jelen van, te viszont teljesen más megvilágításba helyezed ezt, jóval túllépve a sanyarú sorsú, végső soron sajnálatra méltó fiatalok átlagos történetén.
    Már itt látszik a mélység, de téged ismerve biztosan rengeteg meglepetést, könnyeztetően megható pillanatot, és elgondolkodtató tételmondatot helyezel ebbe a történetbe is.
    Maradok továbbra is a csodálód, és kíváncsian várom a folytatást. :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! ^^ ~
      Hmm, nem is tudtam, hogy az utcai bandák témája ilyen népszerű manapság, de akkor jó, ha én más szemszögből mutatom be ezt >.<"
      Nagyon hízelgő, amit írsz, eszméletlenül jól esik, tényleg!! *.*
      Ami azt illeti, valóban tervezek sok mindent ebbe a történetbe, és igyekszem még jobbra megírni, mint amilyen a The Sound of Love volt, aztán meglátjuk, hogy sikerül! ^^
      Nagyon hálás vagyok a kommentedért, köszönöm szépen!!! :3

      Törlés